2018-01-25

2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Kayıt Yenileme İşlemleri



-DUYURU-

NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ

SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN

 

1.      Enstitümüz Lisansüstü programlarına kayıtlı öğrencilerin 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı ders kayıtları,  29 Ocak-02 Şubat 2018 tarihleri arasında internet üzerinden yapılacaktır.

 

2.      Bilimsel Hazırlık Programına tabi olacak öğrencilerin, bu programda alacakları dersleri Danışmanı tarafından seçilecektir.

 

3.      Tüm lisansüstü programlarımıza kayıtlı öğrenciler için (yeni kayıtlar da dahil) Uzmanlık Alan Dersi sistem tarafından otomatik olarak atanacaktır.

 

4.      Alınacak dersleri seçerken

  • 1. yarıyıl veya 2. yarıyıl öğrencileri Seminer derslerini
  • Tüm derslerini tamamlamış ve Tez Aşamasına geçmiş

              - Üçüncü yarıyıl öğrencileri Tez Proje Önerisi ve Tez Çalışması derslerini

              - Dördüncü yarıyıl öğrencileri Tez Çalışması ile Tez Yazma ve Sonuç Raporu derslerini

mutlaka danışmanı olan öğretim üyesinin şubesi ile seçmelidir.

 

5.      02 Şubat 2018 Cuma günü saat 17:30 itibariyle ders kayıt ekranı öğrencilere kapatılacaktır.

 

6.      Ders kaydı yaptıran öğrencilerimiz 05-09 Şubat 2018 tarihleri arasında sadece danışmanı ile birlikte ders ekleme – çıkarma işlemlerini yapabileceklerdir.

 

7.      02 Şubat 2018 Cuma günü mesai bitimine kadar ders kaydını yaptırmayan öğrenciler mazeretlerini belgeleyerek anabilim dalı başkanlığına yazılı başvuru yapmak şartıyla en son 09 Şubat 2017 tarihine kadar sadece danışmanı ile birlikte mazeretli kayıt yapabileceklerdir.

 

8.      Mazeretli kayıt süresi / ders ekleme – çıkarma süresinin sona erdiği 09 Şubat 2017 Cuma günü saat 17.30 itibariyle ders kayıt sistemi öğrenci ve danışmana kapatılacak ve bu süre uzatılmayacaktır.

 

9.      Öğrencinin ders kaydının geçerli olabilmesi için;

  • Varsa öğrenim ücretini / harcını yatırmalıdır. Öğrenim ücreti / harcı Türkiye Halk Bankası şubelerine öğrenci numarası söylenerek yatırılacaktır. (Ödenmesi gereken tutarın yanlış olduğunu düşünüyorsanız ödeme yapmadan önce öğrenci işleri birimimiz ile görüşmelisiniz.)
  • Ders seçimleri ogr.nku.edu.tr adresinden yapılmış olmalıdır.
  • İnternet üzerinden yapılan ders seçimleri danışman tarafından onaylanmalıdır.
  • Ders seçimi danışman tarafından onaylandıktan sonra en geç 09 Şubat 2018 Cuma günü mesai bitimine kadar onaylı ders kayıt formu ve varsa öğrenim ücretinin / harcının yatırıldığına dair dekontun birer nüshası Enstitümüz Öğrenci İşleri Birimine teslim edilmelidir. Öğrenim Ücretinden / Harcından muaf olan Araştırma Görevlileri de görev belgelerini eklemelidirler.

 

10.  Öğrencinin kayıtlanması gereken dersler otomasyon üzerinden görülecektir. Ancak öğrencinin alması gerektiği halde otomasyon üzerinde görülmeyen dersler varsa danışman veya Enstitümüz Öğrenci İşleri Birimi personeli aracılığıyla ders ilave ettirilmelidir.

 

11.  Öğrenciler kayıt yaptırmadıkları derslerin sınavlarından başarılı olsalar dahi sınav sonuçları transkriptlerine işlenmeyecektir.

 

12.  Öğrenciler kayıt yenileme işleminin tümünden sorumludur.

Tüm öğrencilerimize önemle duyurulur.

 

SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ