2020-06-15

ORCID NUMARASI KULLANMA ZORUNLULUĞU

DUYURU

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının (YÖK) Açık Bilim ve Açık Erişim çalışmaları çerçevesinde verilerin standardizasyonunu sağlamak amacıyla YÖK Yürütme Kurulu 13.05.2020 tarihli (Oturum No:30) toplantısında lisansüstü tezler ile makale, kongre ve sempozyum bildirileri, kitap ve her türlü bilimsel yayınların takibinde öğretim elemanları ile tezli lisansüstü öğretim programlarına kayıtlı öğrencilerin Open Researcher and Contributor ID (ORCID) numarası kullanmalarının zorunlu tutulması kararlaştırmıştır.

Öğretim elemanlarımız ile öğrencilerimizin ORCID numarası almalarında yardımcı olmak amacıyla hazırlanan "yardım dokümanına" aşağıdaki linkten ulaşılabilmekte olup tüm öğretim elemanlarımız ile öğrencilerimizin en geç 31.07.2020 tarihine kadar ORCID numarası almaları ve daha önce yapılan yayınların ORCID numarası ile eşleştirmeleri önemle rica olunur.

SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ

Yardım Dokümanı için tıklayınız…