2020-11-18

Online Sınavlara İlişkin Alınması Gereken Tedbirler ve Uyulması Gereken Kurallar

Sevgili Öğrencilerimiz,

Üniversitemiz Uzaktan Eğitim Merkezi aracılığıyla online olarak gerçekleştirilecek sınavlar esnasında bilgisayarınızdaki bazı ayarların açık olması gerekmektedir. Olası değişiklikler ve aşağıda belirtilen kurallara uyulmaması halinde sistem sizleri dışarı atmaktadır.

Herhangi bir mağduriyet yaşamamanız için lütfen aşağıda belirtilen kurallara uyunuz.

1. Bilgisayarınızın saat, tarih vb ayarlarını açık konumuna getiriniz.

2. Bilgisayarınızın saatini ve saat dilimini kesinlikle değiştirmeyiniz.

3. Saatinizin doğru olduğundan emin olunuz.

4. Sınav esnasında sayfa yenileme yapmayınız.

5. Sınav sayfasını, sınavınızı tamamlamadan kapatmayınız. "Kapat" tuşunu kullanmanız durumunda da sınavını sonlandırılmaktadır.

6. Tarayıcınızda "Geri" tuşuna basmayınız.

7. Farklı cihazlarda ya da farklı tarayıcıda aynı anda sınav ekranını açmayınız.

8. İnternet kesintisinde dahi "sayfa yenileme" yapmayınız. İnternete bağlanınca sınav devam edecektir.

9. Yaşanabilecek olası bir problemin ekran görtüntüsünü (fotoğra vb.) kaydediniz.

10. Telafi sınavı taleplerinizin değerlendirilebilmesi için kanıtlayıcı belgelerinizin bir dilekçe ekinde Enstitümüze ulaştırılması gerekmektedir.

Sınavlarınızda başarılar ve sağlıklı günler dileriz.